Detox Yin Special Lever&Galblaas 29 maart 13:00-15:00

Het element hout – lente

De lente is een periode van groei en ontwikkeling. De natuur wordt wakker en er is meer licht, warmte, zon en groei. Er is een naar boven gerichte energie die alles opnieuw doet groeien. Alles is in beweging en komt naar buiten. Zaadjes die onder de grond hebben gerust, steken hun kopjes boven de grond uit.
Bomen en planten lopen uit. Er wordt vorm gegeven aan een nieuwe cyclus waar volop groei en ontwikkeling is. Een tijd om dingen uit te werken en ermee naar buiten te komen.

Volgens de principes van Traditionele Geneeskunde waar de wortels van de Yin yoga liggen, is hout het element van de lente. Hout heeft als belangrijkste functie om alles goed te laten stromen, zodat er géén blokkades zijn en ook alles in de juiste richting stroomt. Hout geeft je de energie om te bruisen en te groeien. Het is actieve, sterke en bewegende energie.

Zit je goed in je hout element dan ben je ondernemend en creatief uitvoerend. Je hebt de kracht en de moed om je levensplannen uit te werken en vorm te geven en doet dit met humor.

In de Chinese geneeskunde krijgt het element hout in het voorjaar de overhand. Dit element heeft als belangrijkste functie om energie en vloeistoffen in je lijf goed te laten stromen zodat je fysiek, emotioneel en mentaal weer flexibeler wordt. Het hout element kan ondersteund worden door met yogahoudingen te werken die de energiestroom van de lever- en de galblaasmeridianen stimuleren. Dat is precies waar de focus van deze detox yin special ligt.

 

Wat houdt het in?

In deze detox yin yoga special staat het element hout centraal. Het hout element kan ondersteund worden door met yogahoudingen te werken die de energiestroom van de lever- en de galblaasmeridianen stimuleren. Dat is precies waar de focus van deze detox yin special ligt.

We gaan op een fijne manier werken aan het in balans brengen van de meridianen van het hout element zodat er een vrije stroming van energie kan komen. Dit zorgt ervoor dat je  meer kracht hebt om de nieuwe cyclus van de lente vorm te geven.

Wat kun je verwachten:

  • Een prettige yin yoga serie;
  • Een meditatie en eindontspanning;
  • Uitleg over het houtelement en de bijbehorende meridianen: de lever en de galblaas;
  • Inzicht in je eigen hout energie;
  • Tips voor het hout element;
  • Thee en lekkernijen.

De 5 elementen

De Traditionele Chinese Geneeskunde deelt alles in volgens de vijf elementen. De energie in die 5 elementen verloopt net zoals in de natuur. Er is beweging, verandering en herhaling en dat alles volgens vaste patronen. Het vormt de basis van het hele universum: in de natuur en in de mens. Elk element is verbonden met een seizoen, delen van de dag, organen, smaken, kleuren, richtingen en emoties.

de-vijf-elementen-yin-yoga
De vijf elementen yin yoga

Voor wie?

Deze special is geschikt voor iedereen die zich meer in balans, energieker en flexibeler wilt voelen! Je hebt geen ervaring nodig met yoga.

Wie begeleidt deze middag?

Fiona Straathof, Yin en Restorative Yogadocent bij Yoga Moyo Haarlem.

Wat neem je?

Makkelijk zittende kleding, warme sokken.

Eventueel neem je notitieboek en pen mee.

Investering?

€25,-

Er is voldoende thee en Healthy snacks!

Inschrijven voor deze workshop
Yoga Moyo Haarlem

Wat vinden onze klanten van Yoga Moyo

Nieuwsgierig?

Ja, ik lees hier alle reviews
Combined Shape Created with Sketch.