Adem je vrij

Het leven start met en eerste adem en eindigt met je laatste adem! Adem je nu oppervlakkig en onbewust? Je adem weerspiegelt hoe het met je gaat! Leer in deze workshop je adem te verdiepen, tot rust te komen en jezelf een energie boost te geven!

Prana

Prana betekend Life-force (levenskracht) en Yama betekend Expansion (Uitbereiding). De Adem je Vrij is een krachtige workshop waarin je leert en ervaart hoe belangrijk het is om goed te ademen om je levenskracht en levensenergie te versterken.  Ter vergelijking, 30% van onze energiebehoefte haal je uit zuurstofinname en 70% voedsel.

Op bewuste wijze controleer en regulier je de flow van je ademhaling, waarmee je de flow van de energie in je lichaam versterkt en de drukte in je hoofd beter leer te controleren. Een regelmatige en gebalanceerde pranayama leid tot meer mentale helderheid, een groter potentieel om te helen en een dieper zelfbegrip teweeg brengt.  Pranayama is een van de  basis elemente uit de yoga traditie en gaat over het volledig en gezond in het leven staan en is bijzonder behulpzaam bij voorbereiding op meditatie.

Een energie dat al lang erkend was door Oosterse gedachtegangen, wordt steeds meer gewaardeerd en bestudeerd door de Westerse wetenschap. De adem beïnvloed ons autonome zenuwstelsel en heeft daardoor invloed op ons spierspanning, cardiovasculair systeem (hart), spijsvertering en stress gerelateerde klachten (burn out, fibromyalgie).

Wat kun je verwachten?

  • Uitleg verschillende fase van ademhaling
  •  Nadi Shodhana oftewel wisselende neusgat ademhaling aanleren,  je geest en lichaam te kalmeren in een prettige meditatie asana.
  • Ujjayi oftewel volledige yoga adem aanleren en vervolgens gebruiken tijdens eenvoudige asana’s
  • Kapalabhati oftewel de vuurademhaling aanleren, je energie opwekken in een voor jouw prettige meditatie asana.
  • Yoga nidra, ervaar hoe je door deze zeer diepe ontspannings techniek de adem door heel je lichaam kunt voelen stromen waardoor je lichaam herstelt.
Tussentijds is er ruimte voor vragen, wordt er meer uitgelegd over de theorie van Pranayama en de “benefits” ervan die je zo gemakkelijk in je eigen leven kan toepassen!

 

Waarom?

Bewustwording van de adem en eigen levensenergie “je prana”  je eigen dynamo.
Door deze bewustwordingen kun je je adem inzetten als tool om bijvoorbeeld rustiger te worden in je hoofd, opmerken dat jij NIET jouw gedachtes bent. Maar ook fysiek gezien kan je jezelf meer adem- en bewegingsvrijheid geven. En tenslotte kun je meer energie voelen en heeft het zuiverende werking, door alleen maar te werken met de adem!

Voor wie?

Wil jij meer lucht in je leven? Letterlijk en figuurlijk? Wil je dagelijks meer energie tot je beschikking hebben? Heb je tijdens je yogalessen ervaren dat bewust ademen belangrijk is? Wil je dieper en voller kunnen ademen?

Mocht je zwanger zijn dan is deze workshop voor jullie momenteel even niet geschikt, aangezien er een aantal pranayama’s zijn die je dan niet wilt uitoefenen.
Wanneer je menstrueert, hoge- lage bloeddruk hebt of hartklachten dat is het fijn dat je me dit voorafgaand even meldt.

Wie is de docent?

Marjolein Blaauwbroek

Marjolein is Floormanager en yogadocent bij Yoga Moyo Haarlem, ze start elke ochtend op haar yogamatje voor enkele asana’s (lichaamshoudingen) en pranayama’s (ademhalingsoefeningen). Vooral de pranayama’s zijn voor haar erg belangrijk. Ze geven haar letterlijk meer lucht, ruimte in haar hoofd, een betere focus en dus meer energie.

Deze gewoonte heeft ze geleerd tijdens haar traditionele Hatha Yoga opleiding in Rishikesh (India), waar iedere ochtend uitgebreid aandacht werd besteed aan de adem. Ook bezoekt ze regelmatig bijeenkomsten van Art of Living, waarbij de basis bestaat uit toegankelijke yogahoudingen, meditaties en krachtige ademhalingstechnieken.

Wat neem je?

Een handdoek en makkelijk zittende kleding.

Investering?

€35,- mocht je in het bezit zijn van een Strippenkaart van Yoga Moyo dan krijg je €5,- korting op deze workshop en kost deze workshop je maar 3 strippen.

We hebben voldoende thee en lekkers. Houd er wel rekening mee dat je ruim 1 uur van de voren geen voedsel meer tot je hebt genomen.
Dus bijna met een lege maag onze kant op komen!
Marjolein Blaauwbroek
Inschrijven voor deze workshop
Yoga Moyo - Yoga Nidra herfst special
Combined Shape Created with Sketch.

Yoga Nidra herfst special

Datum: vrijdag 20 september 2019, 20:00 - 21:30
Yoga Moyo - Yoga Nidra Teacher training
Combined Shape Created with Sketch.

Yoga Nidra Teacher training

Datum: zaterdag 21 september 2019, 13:00-18:00
Yoga Moyo Haarlem

BOEK NU EEN JAARABONNEMENT EN ONTVANG 1 MAAND YOGA GRATIS!

Geef jezelf een BOOST met deze SUPER DEAL

Ja ik wil
Combined Shape Created with Sketch.