Welke Yoga les past bij mij?!

Hét antwoord op je yoga keuze stress! 

 Restorative, Yin Yang, Tibetaanse helende Yoga de keuze is reuze! Al die benamingen… Je komt naar de yogastudio voor  ontspanning en souplesse, dus wij helpen je graag een handje op weg. Het fijne van al die types is dat er een of enkele yoga soorten zijn die echt bij jou passen of bij de mood die jij vandaag met je meedraagt.  

Yoga is voor iedereen en het doel van iedere yogales is ook hetzelfde: Ontspanning. Het leven is vaak al hectische genoeg. Op je yogamatje mag je alles even achter je laten. Yoga brengt je lichaam in balans, doordat je je bewuster wordt van je lichaam. De houdingen en meditaties zorgen dat de levensenergie beter door je lichaam gaat stromen. En je krijgt letterlijk meer lucht. In alle lessen wordt aandacht gegeven aan de ademhaling. Het tempo en de diepte, maar ook de weg die de ademhaling aflegt. De adem legt de verbinding tussen lichaam en geest. Door de ademhaling te volgen komen we gelijk in het hier en nu, waardoor je tijdens de les beter je grenzen leert voelen. Uit je hoofd, in je lijf! 

yoga-nidra-Haarlem
Yoga Nidra Haarlem

 

Liggen en luisteren
Wil je niet bewegen, maar leren om naar binnen te keren? Dan is Yoga Nidra dé yogasoort voor jou. Bij Yoga Nidra lig je comfortabel op een zachte yoga mat onder dekentjes en fijne kussentjes. Het enige dat jij hoeft te doen is luisteren naar de docent. De docent neemt je mee op een ontspannende reis tijdens een liggende meditatie. Yoga Nidra is de manier om jezelf te resetten. Al na een paar sessies zul je merken dat je meer ontspannen en helderder door het leven gaat en waarschijnlijk beter slaapt. Deze yogavorm is goed te combineren met een van de onderstaande lessen.

Je overgeven in een comfortabele houding
Merk je dat je spanningen in je lichaam vasthoudt en vindt je het fijn om voor een langere tijd in comfortabele yogahoudingen te liggen? Kies dan voor Restorative Yoga.

Restorative Yoga is herstellende yoga en richt zich op het gehele lichaam. Het is een rustige les gericht op voelen, ademhalen en observeren. Elke houding wordt ongeveer 10-15 minuten vastgehouden terwijl je lichaam wordt ondersteund door onder andere bolsters, kussen en zandzakken. Deze les is ook geschikt als je een blessure hebt of herstellende bent van een operatie. Daarnaast bied deze les ondersteuning bij chronische klachten zoals reuma en fibromyalgie.

restorative-yoga-haarlem
Restorative Yoga Haarlem

 

Last van een pijnlijke en stijve rug, schouders en nek?!
Ga dan naar de Stress Release Yoga, deze yoga richt zich op vervormingen in het lichaam, zoals bijvoorbeeld scheve schouders of een kromme rug. Deze vervormingen zorgen voor hoofd, nek, rug en/of schouderpijn. Door gebruik te maken van een bovenrugstrip en opgerolde vilten mat kun je de spanning en stijfheid in deze spieren loslaten.

stress-release-yoga-Haarlem
Stress Release Yoga Haarlem

 

Easy like a Sunday morning
Behoefte aan iets meer beweging, maar wel op een meditatieve manier? Dan is Slow&Gentle Yoga iets voor jou. Tijdens deze les beweeg je mindfull. Je leert je lichaam voelen en keert naar binnen door je te concentreren op je adem en je bewegingen daaraan te verbinden. Alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom en gewrichten komen aanbod in een combinatie van staande, zittende en liggende houdingen. De les wordt afgesloten met een Yoga Nidra van 20 min waarin je je bewust kan worden van wie jij bent en wat jij echt wil.  

slow-gentle-yoga-Haarlem
Slow & Gentle Yoga Haarlem

 

Ontspanning door inspanning
Wil je na de les het gevoel hebben dat je iets hebt gedaan? Kom dan naar de Hatha Yoga les. Deze lessen versterken en versoepelen het lichaam en ontspannen tegelijkertijd de geest. Hatha is een combinatie van inspanning, ontspanning en bewustzijn van de ademhaling, waardoor je lichaam in evenwicht wordt gebracht. De lessen bestaat uit staande, zittende en liggende houdingen. De combinatie van de houdingen zorgt ervoor dat het gehele lichaam wordt aangesproken. De Morning Flow les is dynamischer. De houdingen worden met elkaar verbonden op het ritme van de ademhaling, waardoor je makkelijker in een flow komt en naar binnen kunt keren. Heerlijk om je dag mee te beginnen!

morning-flow-yoga
Morning flow yoga

 

Twee werelden tegelijkertijd
Yin Yang Yoga is een les waarin zowel de kracht van yoga en de zachtheid worden gecombineerd. Tijdens het eerste deel van de les werk je aan spierkracht ontwikkeling en spierconditie. Het tweede gedeelte van de les richt zich op de dieper liggende bindweefsel rondom gewrichten en organen, waardoor je in contact komt met de stilte in jezelf. Deze les zorgt voor een goede balans tussen lichaam en geest. 

yin-yang-yoga-Haarlem
Yin Yang Yoga bij Yoga MOYO Haarlem

 

Tibetaanse Helende Yoga
De nieuwste yogas stijl, op ons rooster is de Tibetaanse Helende Yoga, ook wel Lu Jong genoemd. Het is een oeroude meditatieve vorm met aandacht voor positie, ademhaling en beweging. De vijf elementen uit de natuur (ruimte, aarde, wind, vuur en water) heb je ook in je lichaam en in je mind. Lu Jong kent 23 verschillende bewegingen om de elementen in je lichaam in evenwicht te brengen. Waardoor je levenskanalen worden hersteld en de levensenergie weer kan stromen.    

Lu-Jong-Haarlem
Yoga Haarlem Tibetaanse Helende Yoga Lu Jong

 

Yogales op maat
Heb je specifieke wensen? Wil je bijvoorbeeld je yoga practice verdiepen of ben je herstellende van een blessure of ziekte? Of ben je snel afgeleid door de andere yogi’s in de les? Dan is het boeken van een privéles een goede optie. Gegeven door Annemiek. De passie van Annemiek is mensen helpen bewuste ‘co-creators’ te worden van hun eigen leven. Ze helpt je graag om de les af te stemmen op jouw behoeftes en op jouw lichaam.  


Alle lessen zijn voor iedereen toegankelijk, want yoga is voor iedereen! De docenten geven meerder opties, want ieder lichaam is verschillend en iedere dag voelt jouw lichaam anders aan. Jij kunt de optie kiezen die bij jouw lichaam past.

Sta je ook te popelen om de lessen uit te proberen? Kies dan één van deze mooie aanbiedingen:

3 proeflessen voor €25

1 introductiemaand onbeperkt yoga voor €50

Yoga Moyo Haarlem

Combined Shape Created with Sketch.