Waarom Slow&Gentle Yoga écht voor iedereen is

Heb jij ook wel eens dat gevoel dat je de tijd zou willen stil zetten? Omdat het leven soms zo snel gaat en je niet voldoende geniet van de mensen en dingen om je heen? Ook ik als yogadocent, die op dagelijkse basis yoga en meditatie beoefend, betrap mijzelf er regelmatig op dat ik teveel doe en te snel wil. Het zit ook in onze cultuur, lekkere bezige bijtjes, maar dat is geen excuus.

Alles moet sneller, je merkt het al in ons taalgebruik: ff een bakkie doen, ik wip even langs, een snelle hap en de uitdrukking; tijd is geld zal je ook niet vreemd voorkomen.

Boek nu een proefles

We zijn met z’n allen  gewend geraakt aan snelheid. Om mee te komen met het tempo van deze tijd, verplichten we ons zelf zoveel mogelijk in een dag te prakken. Afspraken met vrienden moeten weken, zo niet maanden vooraf worden gepland. Je hebt een deadline op je werk maar de kinderen moeten ook van het dagverblijf worden opgehaald. Kleuters die al cito toetsen moeten maken,  iPhone, iPad, Laptop, Facebook, Twitter, LinkedIn……..

Ook al beoefen je met regelmaat andere vormen van yoga dan Slow&Gentle Yoga (die ook allemaal enjoyable zijn ). Of je bent een super fitte hardloper, heb je zittend werk of wil je lichaam niet meer wat het voorheen wel deed. Slow&Gentle Yoga is geschikt voor iedereen. Zeker ook voor mensen die graag actief zijn, maar zichzelf tijdens actieve yogavormen snel verliezen in competitief gedrag met zichzelf of anderen. Heb je een wat vurig karakter, dan is Slow&Gentle yoga een mooie manier om meer rust te vinden en je lijf goed te voelen.

slow-gentle-yoga
slow&gentle yoga

Wat is Slow&Gentle Yoga

Find your Inner Bliss

De Slow&Gentle Yoga heeft als basis Hatha yoga. Deze yoga gaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn uit, waarbij de adem de verbinding vormt.

Een les Slow&Gentle Yoga les bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. Je werkt aan balans en het verbeteren van je concentratie. De adem is de dragende kracht van elke beweging. Door je te concentreren op je adem en je bewegingen daaraan te verbinden, vergroot je je concentratievermogen. Je kunt Slow&Gentle yoga zien als een soort bewegende meditatie. Uit je hoofd, in je lijf.

Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en balans. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden.

De eindigt altijd met een lange eindontspanning van 20 minuten (Savasana), waardoor een complete ervaring ontstaat. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent en wat je wil.

Boek nu een proefles
slow-gentle-yoga-Haarlem
Slow&Gentle Yoga Haarlem

Waarom Slow& Gentle Yoga?

Vind je balans weer terug

1. Of je nu 18 of 88 bent vrouw of man, Slow&Gentle Yoga is voor iedereen. Dit komt door het relaxte karakter van deze yogavorm.

2. Het is niet blessure gevoelig, omdat je de yogahoudingen met volledig aandacht in een rustig tempo uitvoerd. De kans op blessures is hierdoor vrij klein.

4. Het vergroot de flexibiliteit en kracht van je lichaam. Waardoor je beter in je vel gaat zitten.

5. Slow&Gentle Yoga is zeer effectief voor je zenuwstelsel doordat je veel aandacht besteed aan de adem in een rustig ritme kalmeert het je zenuwstelsel. Als je Slow&Gentle Yoga vaker beoefend helpt ook ook om slaapproblemen te verhelpen, zeker in combinatie met Yoga Nidra.

6. Benieuwd welke ervaring Slow&Gentle Yoga jou kan geven? Bij ja! Ga dan naar Lesrooster en boek een proefles bij Yoga Moyo Haarlem.

De Slow&Gentle yoga les kun je iedere zondag van 10:30-11:30 volgen bij Yoga Moyo Haarlem.

Monique Hasselo Smits

Wie is MOYO

Mijn naam is Monique Hasselo Smits. Voor vrienden ben ik Mo, 44 jaar oud, rasechte Haarlemse. Founder en Yogadocent bij Yoga Moyo Haarlem, de uitspraak maak van je hobby je beroep voer ik met volle overgave uit. Verder ben ik trotse moeder van twee kinderen en getrouwd met de allerliefste. Heb een rode kater en twee konijnen en probeer mijn eigen groentes en fruit te telen in ons stadstuintje, tot grote vreugde van onze konijnen.

Op mijn blog vind je regelmatig nieuwe artikelen over yoga, gezondheid en ayurveda. Kijk lekker rond, neem er een kopje thee bij en enjoy!

Zin gekregen in yogalessen, kom een keer een proefles volgen bij yoga MOYO.

Kijk hier voor dagen en tijden

Tot snel, tot MOYO!

Yoga Moyo Haarlem

Combined Shape Created with Sketch.