Waarom is September de maand om (weer) te beginnen met yoga

Lange zwoele zomeravonden, cocktails op het strand, avontuurlijke hikes door ongerepte natuur gebieden waar je ook geweest bent deze zomer en wat je ook hebt gedaan. Hopelijk heb je ervan genoten en ben je weer helemaal ontspannen en uitgerust om “het normale” leven weer op te pakken. Wellicht ook met goede voornemens zoals meer me-time doormiddel van Yoga &  Meditatie.

Dan is september de maand om meteen van start te gaan, zodat je dat ontspannen en uitgeruste gevoel ook kunt vasthouden ook tijdens de herfst en wintermaanden.

Waarom september een mooie maand is om (weer) te beginnen met Yoga & Meditatie

beginnen-met-yoga-Haarlem
Yoga Haarlem

Ontspannen

Waarschijnlijk was je lichtelijk gestrest voor de vakantie begon, deadlines, laatste dingen regelen voor de vakantie etc. en de eerste dagen van de vakantie kun je je nog iets wat gespannen aanvoelen. Maar na een paar dagen gebeurd er iets magisch je ontspant en kunt loslaten en je hebt weer ruimte in je hoofd en lijf voor creativiteit, genieten en voor self-care. En hoe fijn is dat! Niets liever wil je dan ontspannen en wil je maar al te graag dit gevoel vast kunnen houden, zodat je niet van vakantie tot vakantie hoeft te leven om te ontspannen. Eerlijk gezegd ken ik dat gevoel maar al te goed en kun je deze levensstijl kun je best lang volhouden maar he dat is toch geen leven!

Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een snufje toewijding en het jezelf gunnen om te mogen ontspannen. Gunnen moet je kunnen en kun je zeker leren. En als je eenmaal de slag te pakken hebt wil je niet anders meer, dus geef jezelf toestemming om te mogen ontspannen en plan die momenten van yoga en meditatie in!

Goede voornemens

Die maak je toch op 1 januari? Ja, veel mensen wel. Maar beter is het om vanuit die ontspanning van de zomer te maken, want vanuit ontspanning komen vaak de grootste hartenwensen naar boven. Mocht je regelmatig Yoga Nidra beoefenen dan is dit fenomeen zeer herkenbaar. En eerlijk is eerlijk na de zomer begint het nieuwe school/studie jaar begint weer, trainingen gaan weer van start na de zomer stop, stiekem voelt dat toch meer als de start van een nieuw jaar!

Dus welke hartenwensen zijn bij jou naar boven geborreld gedurende die heerlijke zomer? Plan ook deze voornemens in, want voor je het weet is januari en is er (weer) niets terecht gekomen van die voornemens.

Wees de “dip” voor

Hoe fijn die zomer ook is, zij wordt altijd opgevolgd door de koudere, nattere en donkere dagen en zeker in ons kikkerlandje kun je vaak al snel weer je zuid wester uit de kast trekken en sta je op in het donker en is het al om 5 uur weer donker. Het zijn dan ook de ingrediënten om een dipje te ontwikkelen, zeker wanneer je er gevoelig voor bent, wanneer je hoogsensitief bent is dit voor jou vaak ook meer de regel dan de uitzondering. De remedie tegen die dip is om activiteiten voor die maanden te plannen waar je blij van wordt zoals verdiepende workshops en trainingen en waar je lekker mee bezig bent en zo kom je dan toch ook weer terug op de twee eerder genoemde kopjes “ontspannen” en “goede voornemens”.

Maar wat ik al schreef je komt niet zomaar aanwaaien je hebt er een snufje toewijding voor nodig en om je op weg te helpen heb ik een fijne checklist gemaakt waarmee je gegarandeerd succes boekt in jouw reis naar meer yoga en meditatie.

yoga-Haarlem
Yoga Haarlem

Checklist:

  • Start vandaag, sterker start nu want nu is het enige wat er is. Wanneer je het uitstelt tot morgen betekend dit vak afstel.
  • Maak het jezelf niet te moeilijk, vanuit je gevoel weet je wat je nodig hebt, laat dat hoofd nou maar een keer met rust en luister naar je hart.
  • Maak er een intentie van voor jezelf, alsof je het al beleefd, zie het helemaal voor je en vooral voel.
  • Schrijf je intentie op een mooie kaart en hang hem op een plek waar je vaak voorbij komt en er weer aan herinnerd wordt wanneer je jezelf weer eens voorbij rent.
  • Plan tijd voor jouw Yoga en Meditatie Practice in, wanneer je het een uitdaging vind om et thuis op te pakken. Plan dan je lessen in bij jouw favoriete docenten. 
  • Wanneer je vanzelf weet dat je een Truus excuus ben ten al na drie keer er de brui aan geeft, plan dan voor jezelf in hoe je dat gaat ondervangen.
  • Ga samen, delen is leuk! Neem je vriend, vriendin mee, het is vaak ook een stok achter de deur voor die moeilijke momenten wanneer je even geen zin hebt.
  • Hou een dagboekje bij, je hoeft echt geen lappen tekst te schrijven over wat je die dag hebt gedaan, gevoeld etc. (mag wel natuurlijk). Maar hou het simpel schrijf op hoe je je voelde na de yoga of meditatie en wat het je ook op de lange termijn brengt.
  • Gun het jezelf dat je weer je lijf mag gaan voelen en even echt uit de hoofdkantoor komt en dit is dan ook tevens de grootste beloning.

We helpen je graag op weg!

En om je goede voornemens een BOOST te geven hebben we een SUPER toffe aanbieding in de maand september! Wanneer je in de maand september member wordt van Yoga Moyo ontvang je een hele maand GRATIS yoga! Je hebt nog twee weken om gebruik te maken van deze aanbieding. Zeg ja tegen jezelf en me-time door hier te klikken.

Monique Hasselo Smits

Wie is MOYO

Mijn naam is Monique Hasselo Smits. Voor vrienden ben ik Mo, 44 jaar oud, rasechte Haarlemse. Founder en Yogadocent bij Yoga Moyo Haarlem, de uitspraak maak van je hobby je beroep voer ik met volle overgave uit. Verder ben ik trotse moeder van twee kinderen en getrouwd met de allerliefste. Heb een rode kater en twee konijnen en probeer mijn eigen groentes en fruit te telen in ons stadstuintje, tot grote vreugde van onze konijnen.

Op mijn blog vind je regelmatig nieuwe artikelen over yoga, gezondheid en ayurveda. Kijk lekker rond, neem er een kopje thee bij en enjoy!

Zin gekregen in yogalessen, kom een keer een proefles volgen bij yoga MOYO.

Kijk hier voor dagen en tijden

Tot snel, tot MOYO!

Yoga Moyo Haarlem

Combined Shape Created with Sketch.