Waarom beginnen met yoga? De voordelen!

Hoor jij ook steeds vaker mensen praten over yoga? Overweeg jij of het ook wat voor jou is? Een goede overweging! Er zijn namelijk zeer veel voordelen aan yoga verbonden. Voordelen waar jij in het dagelijks leven structureel baat bij hebt. We vertellen je waarom!

Kom uit de dagelijkse sleur en ga je steeds beter voelen

Het dagelijks leven is druk en hectisch. School, werk, verplichtingen, etc. De prikkels stromen, vaak ongemerkt, constant binnen. Vaak loop je jezelf, ongemerkt, voorbij. Stress slaat zich op in je lichaam. Dit kan uiteindelijk leiden tot klachten. Bijvoorbeeld hoofdpijn en stijve nek en schouders zijn veel voorkomende klachten. Sommige klachten bemerk je misschien niet eens (meer). Totdat je er ineens super veel last van krijgt en, in het ergste geval, misschien zelfs wel in een burn-out raakt. Zover komt het gelukkig lang niet altijd. Begin met yoga en keer dit patroon om!

Boek nu een proefles
Yoga Haarlem
Yoga Haarlem

We noemen een aantal belangrijke voordelen van regelmatig op je yoga mat stappen:

1. Je leert luisteren naar je lichaam

Met yoga leer je de signalen van je lichaam te herkennen. Je gaat beter voelen wat zich in je lijf afspeelt. En je leert het verband tussen lichaam en geest kennen. Dat is een belangrijke stap om je in het algemeen beter te voelen want pas als je de signalen herkent kun je ernaar luisteren.

2. Je ervaart meer ontspanning

Door de verschillende yoga oefeningen zorg je ervoor dat je lichaam de spanning kwijt kan. Je zult steeds makkelijker ontspanning kunnen bereiken en ontspanning van je lijf ervaren maar ook rust in je hoofd. Het wordt steeds makkelijker om gepieker los te laten en meer in het hier en nu te leven.

3. Je energie level gaat omhoog

Doordat je steeds meer balans krijgt tussen je hoofd en je lijf zal je merken dat je energie level omhoog gaat. Je verspilt deze energie namelijk niet meer aan onnodig gepieker of aan een onrustig lijf. En je krijgt de signalen steeds eerder door waardoor je niet meer helemaal vast loopt voordat je er iets aan kunt doen. 

4. Nachtrust en concentratie verbeteren

Je zult merken dat je beter en dieper slaapt. Dit komt onder andere doordat je ademhaling verandert; rustiger en dieper wordt. Je wordt uitgerust wakker. En dat heeft weer een positief effect op je concentratievermogen. 

Je kunt dus gerust zeggen dat yoga echt een “life changing” activiteit is. 

Yoga-Haarlem
Yoga Haarlem

Yoga is voor iedereen!

Mooi natuurlijk om de voordelen te lezen en super als je hier in je dagelijks functioneren profijt van hebt. Maar jouw motivatie moet misschien ook op een andere manier geprikkeld worden. En gelukkig hebben wij ervaren dat het met die motivatie wel goed zit. Want: yoga is echt leuk om te doen én voor iedereen bereikbaar. Je hoeft geen lenige atleet te zijn om de yoga houdingen aan te nemen. Het hoeft er ook niet superstrak uit te zien. Als jij de perfecte houding voor jou weet te vinden dan is het goed. En die perfecte houding is voor iedereen anders. Dat is het mooie van yoga. Iedereen kan het. Er is geen goed of fout. En het kan bijna overal!

Tip: Vind je het nog een beetje eng om bij Yoga Moyo binnen te stappen? Download dan eens een yoga app of zoek een instructie filmpje op YouTube. Zo maak je kennis met yoga op jouw eigen moment en een plek waar jij je veilig voelt!

Of vraag een privé les zodat je helemaal op jou tempo op maat met yoga kunt starten, wellicht heb je na een 1 of 2 privé lessen de smaak te pakken en rol je zo door naar de groepslessen met maximaal 10 personen, dus zeker nog genoeg aandacht voor iedereen.

Boek nu een proefles

Dit artikel is geschreven door www.yogamat.nl

Yoga Moyo Haarlem

Combined Shape Created with Sketch.