Evelien de Bruijn

Eerste kennismaking met yoga

Als puber had ik regelmatig heftige migraineaanvallen die dagen konden duren. Tijdens zo’n aanval noemde een buurvrouw voor het eerst het woord ‘yoga’.
Ik werd nieuwsgierig en kocht boekjes bij De Slegte, waaruit ik op eigen houtje mijn eerste oefeningen deed.

DRU it is!

Mijn eerste hatha yoga lessen volgde ik tijdens mijn studietijd in Leiden. Erna voelde ik me altijd heerlijk loom ontspannen en tegelijk zó licht en energiek alsof mijn cellen dansten – ik verlangde ernaar meer te doen met dat gevoel.

Na vele jaren ben ik na bij de DRU yoga beland, de yoga waar ongeveer alles wat ik eerder had gedaan bijeen in kwam in een stijl: yoga, dans, t’ai chi, filosofie, de bewustzijnslagen (kosha’s), energiewerk, klank en adem, mudra’s. En haalde mijn diploma.

Hoe dieper ik in de DRU yoga duik, hoe meer ik geboeid raak door de transformerende mogelijkheden die het biedt. Niet voor niets was het motto van 40 jaar DRU in 2018: ‘Transform the world by giving people the tools to transform themselves’. Indachtig het motto van Gandhi: “Be the change you want to see in the world”.  Praktische spiritualiteit, daar hou ik van. En prachtig om daar via het doorgeven van de DRU mijn eigen steentje aan te mogen bijdragen.

Ik hoop je snel een keer bij mij in de les te mogen verwelkomen op dinsdagavond van 19:00 – 20:15

yogadocent-Haarlem
Evelien de Bruijn Yogadocent

 

Yoga Moyo Haarlem

Combined Shape Created with Sketch.