Yin Yoga

Yin Yoga doe je voornamelijk zittend of liggend op de vloer in veilige, openende poses waardoor de botten van elkaar af bewegen. Dit in tegenstelling tot een Yang yogavorm waarin je je spieren voornamelijk aanspant. Door de Yin yogahoudingen wordt de fascia gestimuleerd. Fascia is een bindweefsel dat rond spieren, botten en gewrichten ligt. Het geeft ondersteuning aan die lichaamsdelen en het geeft structuur aan je lichaam. Door de Yin poses maak je dit bindweefsel sterker, laat je het beter doorstromen en wordt het elastischer. En dit zorgt voor extra ruimte en flexibiliteit in je lichaam.

Naar binnen keren

Yin Yoga nodigt je uit om inwaarts te keren en jezelf eens van wat dichterbij te bekijken. Zo kijk je bijvoorbeeld naar dieper liggende sensaties en gevoelens die wellicht lang verborgen waren. Het vraagt om moed en kwetsbaarheid om je op deze manier over te geven aan je eigen helingsproces.

Voor wie?

Yin Yoga werkt helend voor mensen waarbij de balans tussen Yin en Yang zoek is. In ons drukke bestaan, is de Yang energie vaak overheersend, het kan je helpen om deze balans weer terug te vinden.

Daarnaast kunnen mensen met stug bindweefsel veel baat hebben bij deze yoga les. Door het diepe stretchen tijdens de asana’s, kan Yin Yoga je helpen om het bindweefsel beweeglijker te maken. Ook voor ieder ander die soepeler wil worden, is Yin Yoga een echte aanrader.

Niet alleen fysiek gezien kan des yoga les veel voor je betekenen, maar ook op emotioneel vlak kan het je enorm helpen. Tijdens de asana’s heb je namelijk de ruimte om gedachten en gevoelens te observeren. De wijsheid die je in deze ruimte vindt, kun je uiteindelijk weer mee de dag in nemen.

De Benefits:

  • Helpt spanning in het lichaam loslaten
  • Laagdrempelig en makkelijk te volgen
  • Zorgt voor een soepel(er) en flexibel(er) lichaam
  •  Maakt je meer mindful
  • Vertraagt het verouderingsproces
  • Leert je mentale en emotionele weerstand observeren en loslaten
  • Brengt je meer in contact met jezelf
  • Zorgt voor sneller herstel van blessures
  • Maakt je meer weerbaar tegen stress

Say Yin and begin!

Wanneer

Woensdag 09:00 -10:00 docent Fiona 

Donderdag 09:00 -10:00 docent Marjolein 

 

Yoga Moyo Haarlem

Combined Shape Created with Sketch.