Traditionele Yoga Ashtanga inspired

Traditionele yoga Ashtanga inspired is een unieke yogastijl waarbij je eigen proces centraal staat. Je oefent naar eigen vermogen en in overleg met je docent breid je je practice uit. Je begint met het leren van de Zonnegroeten en leert er steeds een houding bij. Je gaat pas door naar een volgende houding in de serie als je de laatst uitgevoerde houding (asana) beheerst. Hier komt het individualistische karakter van de methode duidelijk naar voren. Het is een fysieke yogastijl, met als voordeel dat je je conditie, spierkracht en flexibiliteit geleidelijk opbouwt.


Hoe ziet deze les eruit?

Er worden ca. 25 houdingen van de Primary Series uit de Ashtanga gedaan . De les is fysiek uitdagend waardoor je conditie wordt verbeterd en kracht en flexibiliteit worden vergroot. Door de focus op de adem kom je tot rust in je hoofd. Er wordt systematisch gewerkt waardoor je weinig intensief op de instructies van de docent hoeft te letten. Door de aandacht op jezelf te richten, versterk je je concentratievermogen. Je kunt naar binnen keren en ervaren hoe het denken kalmer wordt. Er wordt ook wel gesproken over meditatie in beweging.

In de les oefenen we 3x Zonnegroet A en 2x Zonnegroet B, de staande houdingen (t/m Prasarita Padottanasana), zittende houding (van Dandasana t/m Ardha Baddha Padma Pachimottanasana), liggende houdingen (schouderbrug en aangepast t/m closing). De les begint en eindigt traditioneel met een Sanskriet chant.

Boek een proefles

Regelmatig oefenen:

Om van de positieve effecten van yoga te kunnen genieten, worden studenten worden aangemoedigd een regelmatige practice op te bouwen. Bij voorkeur wordt er  ’s ochtends geoefend.


Voor wie?

Traditionele yoga Ashtanga inspired is geschikt voor iedereen die de nadruk wil leggen op het verbeteren van kracht- en uithoudingsvermogen. Alleen al het veelvuldig voorkomen van de zonnegroet – die ondermeer Chaturangas bevat, een push-up achtige beweging – zorgt ervoor dat je kracht opbouwt in je bovenlichaam. Nee, je wordt er geen bodybuilder van, maar je werkt zeker aan je functionele kracht.

Traditionele yoga: voor wie..

  • houdt van routine
  • kracht wil opbouwen door langdurige inspanning

Houd je van routine en een wat rustiger tempo, dan is deze yogavorm wellicht geschikt voor jou.

Wanneer?

Maandagochtend van 09:00-10:15

Zaterdagochtend van 09:00-10:15

Docent:

Annemiek Koning

Wat klanten zeggen over deze les:

Bij binnenkomst voelde ik mij meteen welkom, warm ontvangst! Kleine en knusse studio waarbij er tijdens de les op een fijne manier uitleg gegeven wordt en er tijd wordt genomen voor de verschillende niveaus van de deelnemers. Achteraf een kopje thee en napraten over de les ter afsluiting. Bedankt voor de fijne les!!! Anouk

Boek een proefles

Zeer fijne les! Er werd tijdens de redelijk intensieve les ook ingegaan op de theorie. Wat en hoe je beweegt en waarom op die manier. Heel fijn om als ‘niet yoga’er’ te worden meegenomen in de les en zo ook zelf meer kennis te krijgen. Ronja

Yoga Moyo Haarlem

Wat vinden onze klanten van Yoga Moyo

Nieuwsgierig?

Ja, ik lees hier alle reviews
Combined Shape Created with Sketch.