Stress release Yoga

Stress is niet altijd slecht, positieve spanning maakt je blij en geeft je een goed gevoel. Echter, negatieve spanning blokkeert en leidt vaak tot intensieve rug-, nek en schouderpijnen en hoofdpijn. Het kan er zelfs voor zorgen dat er vervormingen van het skelet ontstaan.  Je kunt je hierdoor niet meer vrij bewegen, daardoor raken delen van de wervelkolom geblokkeerd terwijl andere delen overbelast raken. Op de plekken waar je overbelast raakt ontstaan klachten, vaak zijn de behandelingen van o.a de fysiotherapie daar dan ook op gericht.

Beoefening van Stress Release Yoga is zowel geschikt voor beginners als gevorderden en stimuleert het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Waardoor op een natuurlijk manier je lichaam en geest volledig tot rust komen.

Boek nu een les

Het concept Stress Release Yoga

Stress Release Yoga bij Yoga Moyo Haarlem is een rustige yogales die zich richt op de oorzaak van het probleem: de vervormingen in het lichaam: zoals bijvoorbeeld scheve schouders of een kromme rug. Door het loslaten van spanning en stijfheid met behulp van de tools met specifieke ademhalingstechnieken ontstaat ontspanning in de diepere lagen van de spieren en kunnen botstructuren weer de juiste plek gaan aannemen. Hierdoor komen de beklemde gebieden weer vrij zodat er een vrije circulatie ontstaat in de bloeddoorstroming, de ademhaling en de werking van de zenuwen. Spieren herstellen en nemen weer de natuurlijke functie aan waardoor je lichaam niet meer hoeft te compenseren hierdoor verdwijnen je klachten. Het werkt op alle fronten bevrijdend.

Beoefening van Stress Release Yoga is zowel geschikt voor beginners als gevorderden en stimuleert het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Waardoor op een natuurlijk manier je lichaam en mind volledig tot rust komen.

Welke tools gebruiken we tijdens de Stress Release Yoga?

  1. De bovenrugstrip van Critical Alignment
  2. De opgerolde vilten mat

Deze hulpmiddelen worden gebruikt om enerzijds ondersteuning te geven aan het lichaam en anderzijds dieper in een houding te komen waardoor de relatie tussen de beide spiergroepen weer herstelt.

De benefits van Stress Release Yoga

  •       Focus op het uitlijnen van het lichaam (‘alignment’)
  •       Ontwikkelen van ontspanning in de bewegingsspieren
  •       Ontwikkelen van kracht en coördinatie in de houdingsspieren
  •       Verbeteren van de lichaamshouding
  •       Voorkomen en herstellen van lichamelijke klachten
  •       Zorgen voor mentale ontspanning
  •       Totale lichaamservaring

Bij Yoga Moyo Haarlem werken wij met de enige echte critical alignment strips zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Critical Alignment Strip
Boek nu een les

De Stress Release Yoga lessen worden gegeven op:

Maandagochtend 10:30-11:30

Vrijdagochtend van 10:30-11:30 en

Zaterdagochtend van 10:30-11:30 

Docent: Annemiek Koning

Yoga Moyo Haarlem

Wat vinden onze klanten van Yoga Moyo

Nieuwsgierig?

Ja, ik lees hier alle reviews
Combined Shape Created with Sketch.