Slow&Gentle Yoga

Heb je behoefte aan mindfulness te bewegen en je lichaam weer te gaan voelen dan is de en slow&gentle yoga echt wat voor jou. Bij slow&gentle yoga volgen de asanas (yoga houdingen) elkaar op in een rustig ritme die wordt bepaald door de adem. En keren we naar binnen toe, door veel navoel momenten. Door je te concentreren op je adem en je bewegingen daaraan te verbinden, vergroot je je concentratievermogen. Je kunt Slow&Gentle yoga zien als een soort bewegende meditatie.

Uit je hoofd, in je lijf. Slow&Gentle Yoga is ook erg geschikt voor mensen die graag actief zijn, maar zichzelf tijdens actieve yogavormen snel verliezen in competitief gedrag met zichzelf of anderen. Heb je een wat vurig karakter, dan is Slow&Gentle yoga een mooie manier om meer rust te vinden en je lijf goed te voelen.

“Easy like a Sunday Morning”

een tandje minder is ook o.k!

De les bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. Je werkt aan souplesse, balans en het verbeteren van je concentratie. De adem is de dragende kracht van elke beweging. Door je te concentreren op je adem en je bewegingen daaraan te verbinden, vergroot je je concentratievermogen.

Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen inspanning en ontspanning.

Een Slow&Gentle Yogales eindigt altijd met een lange eindontspanning (Savasana) van 20 minuten, waardoor een complete ervaring ontstaat. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent en wat je wil.

 

Docent: Marlies West

Wanneer: Zondagochtend 10:30-11:30

Boek nu een les
Yoga Moyo Haarlem

Wil je ook ervaren wat Slow&Gentle yoga voor jou kan betekenen?

Boek nu je les

Naar het rooster
Combined Shape Created with Sketch.