Slow Hatha Yoga

Slow Hatha Yoga bij Yoga Moyo Haarlem is het mildere zusje van de Hatha les die op de woensdagavond en vrijdagochtend wordt  geven. Tijdens slow Hatha yoga volgen de asanas (yoga houdingen) elkaar op in een rustig ritme die wordt bepaald door de adem. En keren we naar binnen toe. Door je te concentreren op je adem en je bewegingen daaraan te verbinden, vergroot je je concentratievermogen. Je kunt slow hatha yoga zien als een soort bewegende meditatie. Uit je hoofd, in je lijf. Slow Hatha Yoga is ook erg geschikt voor mensen die graag actief zijn, maar zichzelf tijdens actieve yogavormen snel verliezen in competitief gedrag met zichzelf of anderen. Heb je een wat vurig karakter, dan is slow hatha yoga een mooie manier om meer rust te vinden en je lijf goed te voelen.

“Slow Down brother”

een tandje minder is ook o.k!

Een les Slow Hatha Yoga bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. Je werkt aan krachtopbouw, balans en het verbeteren van je concentratie. De klassieke hatha-yoga-āsana’s voer je eerst dynamisch uit, als voorbereiding tot de statische houding. De adem is de dragende kracht van elke beweging. Door je te concentreren op je adem en je bewegingen daaraan te verbinden, vergroot je je concentratievermogen. Je kunt slow down yoga zien als een soort bewegende meditatie. Uit je hoofd, in je lijf.

Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden.

Een Slow Hatha Yogales eindigt altijd met een lange eindontspanning (Savasana), waardoor een complete ervaring ontstaat. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent en wat je wil.

Studio Yoga Moyo Haarlem biedt meer dan “alleen” yoga en meditatie. Het is een plek in Haarlem waar je je kunt verbinden met jezelf en met elkaar. En na de les is er altijd ruimte voor een een kopje biologische thee.

Boek nu een les
Yoga Moyo Haarlem

Wil je ook ervaren wat Slow Hatha yoga voor jou kan betekenen?

Boek nu je les

Naar het rooster
Combined Shape Created with Sketch.