Prana Yoga

Prana oftewel adem, zuurstof is de belangrijkste bron van leven. Maar je bent je er waarschijnlijk te weinig bewust van. Tijd om daar verandering in te brengen! Door je bewust te worden van je ademhaling kan je zowel mentaal als fysiek beter ontspannen. Je ademt letterlijk spanningen los. En door dieper en gecontroleerder te ademen neemt je energielevel toe. 

Prana Yoga, leer bewust te worden van je adem en je adem te verdiepen en te sturen. De les start met een zittende of liggende meditatie om contact te maken met je lichaam en de verbinding met de ademhaling te zoeken. Daarna volgen krachtige pranayama’s (ademhalingsoefeningen) opgevolgd door verschillende zachte yogahoudingen of bewegingen die helpen om de adem door het lichaam te laten stromen.  

Veel mensen hebben de neiging om kort en door de borstkas te ademen in plaats van door de buik. Door te bewegen op het ritme van de ademhaling wordt het makkelijker om de adem verdiepen en te verplaatsen naar de buik. Prana Yoga kan gelijk voor een gevoel van ruimte en ontspanning zorgen. Als je de les vaker volgt zal je merken dat je gedurende de dag je vaker bewust bent van je ademhaling, waardoor de adem langzaam verdiept en je relaxter door het leven gaat.  

Prana Yoga de benefits:

  •  Vergroten bewustzijn adem en lichaam 
  • Meer ruimte in de borstkast 
  • Fysieke en mentale ontspanning 
  • Letterlijk meer lucht en dus energie 

Deze les is zowel voor de beginnende als gevorderde yogi en je hoeft niet lenig te zijn.

Wanneer?

Woensdagavond van 19:00 – 20:00

Docent:

Marjolein Blaauwbroek

Wil je meer lezen over de adem? Klik dan hier

Yoga Moyo Haarlem

Wat vinden onze klanten van Yoga Moyo

Nieuwsgierig?

Ja, ik lees hier alle reviews
Combined Shape Created with Sketch.