Hatha flow Yoga

Hatha Flow is een dynamische les met ruimte voor spanning en ontspanning, yin en yang, op het ritme van de ademhaling. Door de adem te volgen kom je in een flow en kun je beter naar binnen keren.

Connectie met de adem 

De les start rustig om de connectie met de ademhaling te maken. Een diepe buikademhaling zorgt voor een diepere ontspanning. De gewrichten en spieren warmen langzaam op. De bewegingen worden gestuurd door het ritme van de ademhaling. Verlengen en verkorten. Groeien en krimpen. Zachte voor en achteroverbuigen en twisten naar links en rechts. 

Bewust bewegen 

Sommige houdingen worden langer vastgehouden om de houding te kunnen verdiepen, extra te kunnen stretchen en om bewust te kunnen worden welke delen van het je lichaam je gebruikt. Vaak bewegen we onderbewust. Op de yogamat is tijd en ruimte om bewust te bewegen, zodat je je meer bewust wordt van je eigen lichaam en je eigen grenzen. Dit zorgt voor innerlijke rust en harmonie. 

Kracht & balans

Het midden van de les is het meest dynamisch. Op, neer, links, rechts. Aandacht voor kracht en balans. Dit is het moment dat je jezelf voorzichtig kunt uitdagen of naar je lichaam kunt leren luisteren. Er worden diverse opties gegeven, want ieder lichaam is anders en ook iedere dag is je lichaam anders. 

Na de piek wordt de flow rustiger zodat de hartslag kan dalen en het lichaam weer tot rust kan komen. Yoga gaat om het controleren van de spieren, maar ook over het loslaten. In dit deel van de les is ruimte om los te laten en te ervaren wat de les voor jou heeft gedaan. 

“Na de les voel ik mij langer en meer ontspannen.”  

Hatha flow Yoga de benefits

De positieve effecten van Hatha flow Yoga op een rijtje:

  • Vergroot je spierkracht en vitaliteit
  • Verbetert je concentratie
  • Bevordert een betere lichaamshouding
  • Leert je ontspannen door inspanning
  • Verlaagt je stressniveau

De les is gericht op zowel beginners als gevorderden.

Boek nu een les
Flow-yoga-haarlem
Hatha flow Yoga bij Yoga Moyo Haarlem
Yoga Moyo Haarlem

Product van de maand! Calming Pillow Spray

Spray in je slaapkamer of op je beddengoed voor je gaat slapen.

Kijk hier
Combined Shape Created with Sketch.