Flow Yoga

Flow yoga is een fijne en uitdagende manier van bewegen. Ben je op zoek naar beweging met afwisseling en uitdagende houdingen, dan is flow yoga bij Yoga Moyo Haarlem echt iets voor jou.

Flow Yoga de benefits

Flow Yoga zorgt ervoor dat je gedachtenstroom tot rust komt, daarnaast vergroot je met Flow Yoga ook je spierkracht, vitaliteit en flexibiliteit. Door de continue stroom van bewegingen die in elkaar overgaan verbetert het tevens je uithoudingsvermogen. De ademhaling heeft daarbij een ontspannende bijna meditatieve werking op je geest en kan hierdoor je stressniveau omlaag brengen.

De positieve effecten van Flow Yoga op een rijtje:

  • Vergroot je spierkracht en vitaliteit
  • Verbetert je concentratie
  • Bevordert een betere lichaamshouding
  • Leert je ontspannen door inspanning
  • Verlaagt je stressniveau

Flow Yoga & de Adem

Flow yoga en ademhaling zijn  met elkaar verbonden net zoals bij alle andere yogastijlen. De ademhaling is een belangrijk onderdeel omdat de bewegingen synchroon met de ademhaling worden uitgevoerd. Een vloeiende en verruimende ademhaling geeft ritme en verdieping aan de bewegingen en helpt je bij het ontdekken van je grenzen. Een omhooggaande beweging loopt meestal synchroon met een inademing en een omlaaggaande beweging loopt in veel gevallen synchroon met een uitademing. Door het bewust ademen en de aaneenschakeling van verschillende houdingen creëer je een soort dans, ook wel de flow genoemd.

DE FLOW

Tijdens de flow yoga gaat het om je eigen lichaam voelen, de aandacht richten op jezelf en je gedachtestroom tot rust brengen. Omdat de aandacht uitgaat naar de vloeiende bewegingen, stopt het denken bijna automatisch en kom je meer in het moment. Je raakt als het ware in een flow waarbij je volledig opgaat in de bewegingen en alles om je heen even vergeet. Door diep te blijven ademen kun je spanningen in je lichaam weg laten vloeien. Sommige houdingen houden we langer aan om de focus te versterken en dieper naar binnen te kunnen keren. We eindigen de les met een heerlijke eindontspanning. Je hoeft niet te presteren alleen doen wat voor jouw lichaam goed voelt. Het fijne is dat je helemaal tot rust komt en hiermee je lichaamsbewustzijn vergroot.

De les is gericht op zowel beginners als meer ervaren yogi’s.

Boek nu een les
Flow-yoga-haarlem
Flow Yoga bij Yoga Moyo Haarlem
Yoga Moyo Haarlem

Product van de maand! Meditatiedeken van ComfortZen

Hou jezelf warm met deze heerlijke zachte meditatiedeken

Kijk hier
Combined Shape Created with Sketch.