Fiona

Ik ben Fiona Straathof en ik ben een yogadocent die lesgeeft vanuit ‘metta’, een Boeddhistische term die zoveel betekent als liefdevolle aandacht, zachtaardigheid, vriendelijkheid en compassie. Ik moedig de deelnemers van mijn lessen ook aan om op deze manier yoga te beoefenen: met een zachte houding naar zichzelf en naar hun lichaam toe. Vanuit deze vriendelijke nieuwsgierigheid observeren wat er op dat moment is, zonder oordeel.

Na een carrière in het hoger onderwijs als docent Engels en Student Coach heb ik besloten me hoofdzakelijk te richten op het delen van mijn liefde voor yoga met anderen. Ik heb tijdens een moeilijke periode in mijn leven zelf ondervonden hoe helend het beoefenen van yoga en meditatie kan zijn. Wanneer we yoga en meditatie beoefenen kunnen we ons ervan bewust worden dat alles met elkaar verbonden is: lichaam, hart en geest. Soms voelen we ons uit balans omdat we teveel in ons hoofd bezig zijn. We staan te vaak in de doe-modus en negeren signalen die ons lichaam ons geeft. Door yoga te beoefenen leren we in de zijn-modus te komen, en van daaruit innerlijke rust en vrede te ervaren.

Ik heb veel verschillende opleidingen op het gebied van yoga en complementaire praktijken gevolgd en ik vind het belangrijk mezelf te blijven ontwikkelen. Momenteel volg ik een opleiding mediumschap om mijn intuïtie te versterken en nog meer te vertrouwen op mijn innerlijk weten.

Waarom Restorative Yoga?

Restorative yoga gaat om diepe ontspanning en het opdoen van nieuwe energie. Het gaat erom uit de doe-modus en in de zijn-modus te komen, om (weer) in contact te komen met wie je werkelijk bent. Je bent volledig ondersteund in de yogahoudingen zodat je je lichaam en je overactieve zenuwstelsel zoveel mogelijk kunt ontspannen.

Bij restorative yoga ga je naar een staat van totale fysieke rust. Er is zo min mogelijk stimulans, zodat je helemaal kunt ontspannen. Je mocht je zintuigen naar binnen toe en maakt verbinding met je lichaam, en het natuurlijke ritme van je adem en hartslag. Hierdoor kan er heling plaatsvinden. Vanuit die rust vind je weer fysieke, mentale en emotionele balans en doen je nieuwe energie op.

Wanneer je een actieve levensstijl hebt kun je veel baat hebben bij restorative yoga. Je laad weer op waardoor je meer energie ervaart in je lichaam en mind.

Deze vorm van yoga is ook zeer geschikt bij stress- en burnoutklachten en/of andere mentale en/of fysieke klachten.

Wanneer?

Woensdag 10:30 – 11:45, ga hier naar het rooster om deze les te boeken.

Fiona-Straathof-Yoga-Moyo-Haarlem
Fiona Straathof Yoga Moyo Haarlem
Docenten
Yoga Moyo Haarlem

Wat vinden onze klanten van Yoga Moyo

Nieuwsgierig?

Ja, ik lees hier alle reviews
Combined Shape Created with Sketch.